Közösségi szolgálat teljesítése
a Móricz Zsigmond Gimnáziumban

 

1)      A fogadó szervezet kiválasztása (évente legfeljebb három):

i)        Választhatsz az iskola által felajánlott szervezetek közül.  (Helyszínekről itt olvashatsz!)

ii)      Ajánlhatsz új helyszíneket. Az iskola felveszi a kapcsolatot velük, és ha a fogadó szervezet és az iskola is egyetért a részleteket illetően, akkor együttműködési megállapodást kötnek. Ha az együttműködési szerződés létre jött, akkor választhatod az adott szervezetet is!

2)      Közösségi szolgálat az iskolában: az 50 órából legfeljebb 15 órát itt az iskolában is segédkezhetsz olyan feladatokban, ami az iskolai közösség érdekében végzett tevékenység. Segíthetsz például

i)        a könyvtárban bizonyos könyvrendezési, könyvtár-szépítési feladatokban,

ii)      a hólapátolásban,

iii)    bizonyos karbantartási munkálatokban,

iv)    az iskolai honlap szerkesztésében,

v)      olyan iskolai rendezvények szervezésében, ahol külsős résztvevőket is fogadunk.

3)      Kapcsolat felvétel az iskolai mentortanárral: minden fogadószervezetnek, iskolai projektnek van iskolai felelőse, kapcsolattartója. Őt kell megkeresned, hogy kicsit jobban tájékozódj a lehetőségekről, elvárásokról. A mentortanár ismeri a projektet, vagy a fogadó szervezetben folyó munkát. Segít annak eldöntésben is, hogy Neked való helyet választottál-e.

4)      Jelentkezési lap kitöltése
Az osztályfőnöktől kérhetsz nyomtatványt, amelyen jelentkezhetsz a kiválasztott szervezethez. A jelentkezési lapot a szülőnek is alá kell írnia.

5)      Közösségi szolgálati napló
Az osztályfőnök egy Közösségi szolgálati naplót is ad, amelyben igazoltatod az elvégzett órákat a fogadószervezettel

6)      A szolgálat teljesítése
A fogadó szervezettel egyeztetett helyen és időben segítesz a feladatok elvégzésében. Elvárjuk, hogy a Tőled telhető legnagyobb gondossággal, lelkesedéssel végezd az elvállalt munkát.

7)      E-napló beírás:
Minden félév végén le kell adnod a Közösségi szolgálati naplót az osztályfőnöknek, hogy az elvégzett órák a naplóba és a bizonyítványodba is bekerüljenek.