Az Állatház rendje

 

  1. Minden nap a takarítási napló szerint beosztott tanuló feladata és felelőssége az Állatház tisztán tartása, az állatok megetetése, itatók feltöltése. Az elvégzett feladatokat aláírásával igazolja, melyet az Állatházért felelős pedagógus ellenőriz. Napi takarítás: asztalok leseprése, a helyiség padlójának felseprése.
  2. Az etetés az erre kijelölt dobozokból történik, megfelelő mennyiségű adag kimérésével az állatoknak, a pocsékolás elkerülése végett. Napi egyszeri etetés, és folyamatos ivóvíz ellátottság szükséges az állatoknak.
  3. Az élelmet elzárva tároljuk az Állatház sárga szekrényében, kulcsa az Állatházért felelős pedagógusnál, a túletetetés elkerülése végett.
  4. Tilos diákok által behozott élelemmel etetni az állatokat. Etetés csak állatházi élelemmel történhet, az élelem utánpótlást az Állatházért felelős pedagógus biztosítja.
  5. A tisztántartás rendje: legalább kéthetente teljes alomcsere a rágcsálóknál, negyedévente nagytakarítás (sarkok porszívózása, ablakok, terráriumok lemosása, fertőtlenítése, madarak ketrecében plexilemez lemosása, fertőtlenítése, fertőtlenítő felmosás, munkapadok lemosása). Az állatházi nagy szemetes levitele és ürítése heti rendszerességgel történik.
  6. Az állatok áthelyezése csak az Állatházért felelős pedagógus jóváhagyásával történhet.
  7. Új fajok behozatala csak az Állatházért felelős pedagógussal előre egyeztetve, és a többi gondozó diák beleegyezésével engedélyezett.
  8. Az Állatház gondozása nem jogosít óráról való hiányzásra.
  9. Az Állatházban csak a gondozó diákok tartózkodhatnak, további tanulók belépése az Állatházért felelős pedagógus engedélyével történhet.
  10. Az állatorvosi ellátás megszervezése az Állatházért felelős pedagógus feladata.

 

 Budapest, 2013. szeptember 5.

 

 

 

Kovács Nóra

Állatházért felelős pedagógus

 

 

 

A szabályokat megismertem, és betartom: